Protected by Copyscape Online Infringement Checker

Adolescenţa


Pentru început, ca prim articol postat pe acest blog, vreau să prezint etapa multora dintre noi şi anume, ADOLESCENŢA.
Cu toţi avem multe întrebări, suntem confuzi în anumite momente şi ne este greu să le depăşim.
Adolescenţa este vârsta întrebărilor, a îndoielilor. Noi adolescenţii, reprezentăm viitorul acestei societăţi. Unii care sunt conştienţi de acest aspect, se străduiesc să înveţe cât mai bine la şcoală, să urmeze un liceu bun, să intre la facultate si să-şi formeze un viitor cât mai plăcut.
Fără voia noastră, la această vârstă apar tot felul de întrebări de genu: „Cine sunt?”, „De ce trebuie să ţin cont pentru a lua o decizie corectă?”, „Care este scopul meu în viaţă?” şi multe altele la care vom afla raspunsul mai devreme sau mai târziu.
În zilele noastre este din ce în ce mai greu să fi adolescent. Apar tot felul de tentaţii cum ar fi: drogurile, ţigările, acoolul. Cunosc mulţi tineri cu vârste intre 15-19 ani, care au devenit dependenţi de aşa numitele „legale”, care le provoacă stări de ’fericire’, visare şi multe alte imagini care vin pe moment. Cine apucă să meargă pe această cale va fi un om pierdut, fără adolescentă, fără alţi prieteni decât cei care merg pe acelaşi drum chinuitor, plin de prăpăstii. E greu să fii tu însuţi cînd aturajul te face altfel? Nu!..trebuie să fi puternic, dar în acelaşi timp îngăduitor şi cu cei de lângă tine, să îi asculţi, dar să nu te laşi influenţat. Ca exemplu: dacă cineva îti oferă să fumezi o ţigare, nu te încânta imediat, crezând că eşti mai interesant şi că cei de lângă tine te apreciază mai mult..gândeştete la consecinţele acelui fapt şi ia propriile decizii. Un om care ştie să spună „NU !” este de 1000 de ori mai deştept şi mai uşor influenţabil, decât cei care acceptă cu uşurintă orice i se oferă. Dacă poţi totodată să-ti exprimi opinia, care este total diferită de aceea a amicilor, şi aceştia dacă sunt prieteni adevăraţi, vor aprecia parere ta sau din contră, nu o vor lua în seamă şi se vor supăra pe tine că nu gândeşti ca ei. Aceasta din urmă problemă te va face mai precaut în alegerea prietenilor, care trebuie să fie „pe aceeaşi lungime de undă” cu tine, altfel nu te vor înţelege şi nu te vor aprecia niciodată.
Oricare ar fi părerea noastră , adolescenţa este etapa care face trecerea de la copilărie la tinereţe. Unii spun că este cea mai frumoasă perioadă din viaţa unui om, alţii din potrivă spun că este foarte greu să te înţelegi cu un adolescent.
Pentru mine adolescenţa reprezintă o perioada frumosă a vieţii, din care înveţi multe lucruri, bune sau rele, tragi anumite concluzii, în funcţie de experienţele pe care le ai şi anturajul in care trăieşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu